Wednesday, February 29, 2012

xde pe yang best kt dunia ni selain ade rumah yang bahagia

bace dulu baru tahu....



sejak akhir-akhir ni...keje makin bertambah...masalah makin bertambah, tp duit tak bertambah-tambah lak kan huhuhu.... tu yg lagi menambahkan stress pada diri ku ini...Tapi semua tu akan hilang biler balik umah, sebab kat umah le tempat yg best bagi aku.

ape yg best kt umah aku tu kan? hahahah first mesti le sebb ade bini yg cantik,menawan dan baik hati mcm Siti Hamizah tu kan... ye memang aku bertuah kerana di kurniakan seorang isteri yang sangat memahami  dan juga kawan baik kepada aku. Segala penat lelah di sekolah akan hilang jika rase air sirap campur oren yg dier sediakan tok aku  time tibe kat umah... tu dah cukup buat aku bahagia..thanks sayang.

my honeybunny

yang kedua lak sebb pe best bile lik umah ialah sebb ade budak kecik sorang tu name dier Icha. anak sulung aku yang sangat cumel huhuhuh..geram betol dengan budak kecik tu...semakin hari icha semakin membesar dan banyak progres baru yang dier lakukan... skrang ni dier akan masuk 11 bulan dan kami ( aku dan mimie )  tengah cube untuk menagajar dier cepat berjalan..kite orang buget umue setahun dier dah pandai berlari huhuhu giler kan? tu lah kite orang ni...mengeskpirimenkn anak kami hahahah...but pe2 pon...kalo penat- or streess balik keje..nmpk jek icha tunggu depan pintu sambil jerit ~ papa--papa..papa.... hurm..rase berbaloi lik umah dengan selamat.... best kan de anak..harap baby yang  dalam kandungan tu akan happy macam akak dier gak.. Inshaaalllah..

my little angel

sebb yang ketiga lak sebb pe best lik umah ialah kerana umah saya selesa untuk diduduki walaupon itu umah sewa dan ianya kecik,,tp cukup utk saya mengilhamkan impian saya utk buat pe yang saya suke ..hihihi

kawasan yang saya suke abiskan mase

apa - apa pun kite kene bersyukur dengan pe yang kite ada dan cube untuk memperbaikinya ok...hurm tgok le...saya dah mule rindu kuarga saya dan rumah saya..huhuhu nak likkkkkkkkkkk

jumpe lagi...bye 

Friday, August 05, 2011

go go my little pumpkin, daddy always support you...

bace dulu baru tahu....

hari nie masuk hari ketiga pose..tp dah mcm2 berlaku contohnye pagi tadi tak bgun sahur sebb terlajak tido..dan kami ( mama,icha dan daddy dier) tak sempat nak makan pe2 hari ni utk dijadikan alas perut..selamat le tgh mlm td dh melantak nugget daging ramli 2o ketul hahah...dapat le bertahan sampai buke...

lepas bgun solat subuh dalam kol 6..aku bantai tido semula .... tibe2 rase muke kene tampar..upenyer anak aku si ICHA dok merenggek2 sambil tangan dier melayang kene kt muke aku..tgok jam..hah ambik sebijik dah kol 10 pg.....  dh mule gelabah sebb tak siapkan anak lagi tok hantar ke rumah nanny dier.....then isteri tersayang lak tepun...ingtkan ader baju nak jemur..ergggg... time ni le ader baju lak nk kene jemur..

lepas siap kan icha,baru nk kuar umah,hujan lebat lak turun..dugaan tol ni... selamat le umah nanny dier depan umah jek..redah jek r..sian icha kene ujan...maklum le bapak dier kedekut nk beli payung huhuh.. Lepas setle hantar icha,lik umah semula nk jemur baju,tp sebb kan ujan..tak jd le jemur... lepak kt umah tgok tv...sambil tgok tv..terlelap le pulak....jage2 jek dah kol 11 pagi..... alaamak katak puru...dh lambat nak pi keje nie... baru teringat baju tak iron gi...damn....

lepas jek iron baju, mulut terkumat kamit membebel sorg2,.. ok set.. dh ready nk pi keje dah ni...dh pakai baju...dah pakai suar...sekalli baru teringat..... " eh aku ni dh mandi ke blum ek? " .... alamak blom mandi lagik r..kambing tul... kene bukak semua... pi mandi..aduh... tensen tol lah.... apa le nasib aku ni.

Dengan berbekalkan moto buruk itam aku tu..aku pon berjaya sampai ke sekolah sebelum 12.30...huhuh.. terasa senang hati sket...hari ni pon tak bnyak kelas yg kene ajar... mood budak2 lak semua baik2..( mungkin sbb bulan pose kot,kurang le dier nyer nakal ) .... mungkin nasib mule berubah petang nnt kate aku dalam hati.... tp hari terang jgn sangka tak leh ujan.... jeng..jeng...

jam dh tunjuk kol 5.20 ptg ni...lagi 10 mnit nak lik umah dh ni....sedang dok termenung menghitung hari..tibe2 ujan leh turun dgn lebat nyer..... adoooooooooooooooii... dh le aku naik moto.... mmg kene redah jek r ujan mcm ni..kalo tidak kompem buke kt sekolah dgn pakgurd sekolah mcm ni..tak mau aku..dh janji dengan mimie aka my wife nk buke kt tempat kerja dier.. kang kesian lak dier pi sorg2...

tgok ustaz dh gerak dgn cikgu zairi ( kawan-kawan sekolah aku ) ... pe lagi kene gerak jugak r nie... Hujan dh makin lebat,baju dh basah dah ni... tengah dok bawak moto tibe2 moto wat hal..mati tgh jalan...mak aiii... dugaan lagi ni.... time nie mula le rase sesal tak ikot ckp isteri  " moto ni boleh jalan lagi ke abg,mie tgok mcm tak mampu nk naik bukit ampang jek nie " ... tu lah mulut celupar sgt..kang dah mati moto ni..... Selamat le aku ni bekas pomen...lepas sentuh sane,sentuh sini,moto leh gerak semula...mase tu dah kol 6.30 petg.....sampai jek umah dlm kol 6.45.... akhirnyer.....

kat muke pintu permaisuri hati ku dh menuggu...  dengan excited dier bgtau " abg icha dah pandai meniarap sendri dah hari nie " sambil tunjukkan icha tgh meniarap..... hilang semua kepayahan hari ni...


..